FC Twente beslist duel met Excelsior al na dertien minuten

10 February 2024, 21:01 uur
ANP

FC Twente heeft tegen Excelsior na drie vroege treffers een eenvoudige zege geboekt. De Enschedeërs van coach Joseph Oosting wonnen met 3-0 in het Rotterdamse Kralingen.

FC Twente is nummer 2 Feyenoord door de driehonderdste uitzege in de Eredivisie genaderd tot op 2 punten, 44 om 46. Feyenoord ontvangt zondag Sparta. PSV is de koploper met 56 punten.

Daan Rots bracht de bezoekers al in de 2e minuut op voorsprong. Hij zette een combinatie met Michel Vlap op en zijn lage schot werd niet goed gekeerd door doelman Stijn van Gassel. Ricky van Wolfswinkel maakte drie minuten later al de tweede. Nadat enkele schoten op doel waren geblokt, kreeg hij de bal voor de voeten en schoot hoog in de rechterhoek binnen. In de 13e minuut was het weer raak. Uit een corner nam Van Wolfswinkel de bal goed aan en haalde met een laag schot uit voor zijn tiende competitietreffer. Vlap had voor de rust nog de vierde kunnen maken, maar hij schoot vanaf links voorlangs.

Excelsior was ook in de tweede helft niet in staat om iets aan de achterstand te doen. Bij de ploeg van coach Marinus Dijkhuizen had Couhaib Driouech enkele schoten op doel, maar echt gevaarlijk werden de Rotterdammers niet. Arthur Zagré kon in de slotfase een kans op een treffer van dichtbij ook niet verzilveren. Doelman Lars Unnerstall haalde ongeschonden het eindsignaal.